گت بلاگز اخبار پزشکی عارضه ای مرسوم در ایرانی ها ، مراقب هایپرتنشن باشید

مصرف زیاد نمک بااهمیت ترین عامل فشارخون بالاست، این در حالی است که سرانه مصرف نمک در کشورمان ۲ برابر میانگین جهانی است.

عارضه ای مرسوم در ایرانی ها ، مراقب هایپرتنشن باشید

مراقب هایپرتنشن باشید/ عارضه ای مرسوم در ایرانی ها

عبارات مهم : جمعیت

به گزارش مهر؛ بر اساس آمار وزارت بهداشت، در سال ۱۳۸۰ حدود ۲۶.۸ درصد از بار امراض مربوط به بیماری های واگیر و ۵۷.۲ مربوط به بیماری های غیرواگیر بود، ولی در آخرین آمار قیمت بیماری های غیرواگیر به ۷۶.۴ زیاد کردن یافته که همه اینها به نوع تغذیه بر می گردد.

رژیم غذایی ناسالم، فشارخون بالا، چاقی، تحرک بدنی کم، دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول خون، حوادث شغلی و اعتیاد، ۱۰ عامل خطرناک بیماری های غیرواگیر هستند.

عارضه ای مرسوم در ایرانی ها ، مراقب هایپرتنشن باشید

بررسی های وزارت بهداشت نشان می دهد؛ از هر ۱۰ روستایی ۲ نفر چربی خون اوج دارند و در شهر این آمار بالاتر هست. بیش از نیمی از جمعیت ما کم تحرک هستند. در روستاها حدود ۵۰ درصد جمعیت دچار اضافه وزن و چاقی و در شهرها بیش از ۶۲ درصد گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند.

فرزانه فربخش مدیر گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص بیماری فشار خون بالا، گفت: هایپرتنشن یک بیماری مزمن مرسوم است که در آن مقدار فشارخون از حد طبیعی بالاتر می رود و منجر به آسیب اندام های حیاتی مثل قلب، مغز، کلیه و چشم می شود.

وی ادامه داد: بسیاری از افراد سال ها مبتلا به فشار خون اوج هستند بدون اینکه از بیماری خود مطلع باشند. کنترل، خود مراقبتی و درمان می تواند در مبتلا شدن به بیماری زیاد کردن فشار خون بسیار تأثیرگذار باشد.

واژه های کلیدی: جمعیت | بیماری | فشارخون | مبتلا شدن | اضافه وزن | اخبار پزشکی